Європейські індекси змінюються у вівторок незначно і різноспрямовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси змінюються у вівторок незначно і різноспрямовано

Фондовий ринок
68
Європейські фондові індекси змінюються у вівторок незначно і різноспрямовано.
Зниження котирувань акцій банків компенсується позитивом з Німеччини, де індекс довіри інвесторів і аналітиків до економіки виріс у червні до максимального рівня за три роки, повідомило агентство Bloomberg.
"Інвестори очікували деяку консолідацію, - відзначає головний світовий аналітик Bank Sarasin & Cie. Філіп Бертчі. - Поліпшення настроїв настільки істотне, що про деякий відкіт турбуватися не варто".
Значення індексу Dow Jones Stoxx 600 з відкриття ринку практично не змінилося. З мінімуму 9 березня індикатор злетів на 32%. У цей час коефіцієнт відносини цін акцій компаній, що входять у розрахунки Stoxx 600, до їхніх прибутків становить 25,4, що є максимальним рівнем з березня 2004 року.
Значення індексу довіри, що розраховується німецьким дослідницьким інститутом ZEW, збільшилося до 44,8 пункту порівняно з 31,1 пункту місяцем раніше, аналітики прогнозували 35 пунктів. Індикатор відносини до поточної ситуації в Німеччині підріс у червні до мінус 89,7 пункту з мінус 92,8 пункту місяцем раніше, у той час як експерти очікували збільшення до мінус 92,6 пункту.
Економічний спад у Німеччині послабляється, темпи скорочення ділової активності у виробничому секторі вповільнюються, і довіра до економіки в ділових колах починає відновлюватися. Німецький фондовий індекс DAX піднявся за останні три місяці на 35%.
У той же час вартість акцій National Bank of Greece упала на 11% - до 18,3 євро. Найбільший банк Греції планує розмістити акції на суму 1,25 млрд євро. Акціонери банку одержать можливість придбати по два папери на кожні дев'ять, що вже належать їм, за ціною 11,3 євро за папір.
Акції другого за рохзмірами банку Греції - EFG Eurobank Ergasias - подешевшали на 8,6%.
Ціна паперів UBS AG упала на 3,2% після того, як агентство Moody's помістило рейтинги швейцарського банку на перегляд з можливістю зниження, відзначивши, зокрема, його потенційні втрати від інвестиційної діяльності.
Вартість акцій Nordea Bank AB опустилася на 1,1%. Аналітики Goldman Sachs погіршили рекомендації для паперів банку до "продавати" з "нейтрально". На думку експертів, прогнози для економіки скандинавського і прибалтійського регіонів погіршуються.
При цьому папери британського оператора телефонному зв'язку BT Group подорожчали у вівторок на 7,6% після поліпшення їх рейтингу експертами Morgan Stanley до "вище ринку" з "на рівні ринку".
Ціна акцій британської компанії роздрібної торгівлі Tesco виросла на 2,3%. Темпи зростання виторгу в магазинах Великобританії прискорилися в першому фінансовому кварталі (березень-травень) до 4,3% порівняно з 2,7% у попередні три місяці.
Вартість паперів TUI, власника найбільшої туристичної компанії Європи, звалилася на 15% після того, як Deutsche Bank рекомендував продавати їх.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 до 18:55 МСК знизився на 0,86 пункту (0,04%) - до 2430,54 пункту.
Британський FTSE 100 до цього часу піднявся на 7,04 пункту (0,16%), склавши 4333,05 пункту.
Французький індекс CAC 40 додав 1,84 пункту (0,06%) - до 3221,42 пункту.
Німецький DAX з відкриття ринку збільшився на 9,81 пункту (0,2%) і становив 4899,75 пункту.
Десять із вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи підвищуються в ході торгів 16 червня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас