Німецькі ЗМІ: Німеччину очікують чергові банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі ЗМІ: Німеччину очікують чергові банкрутства

620
У зв'язку з міжнародною фінансовою кризою в Німеччині зросте число банкрутств, а число безробітних може перевищити п'ять мільйонів людей уже взимку 2010 року. Такий прогноз озвучив головний економіст Deutsche bank Норберт Вартер у коментарях щоденній газеті Bild.
"Найгірше, якщо говорити про ринок праці, ще попереду", - сказав банкір. На його думку, ситуація почне поліпшуватися тільки навесні 2011 року.
В цілому економічну ситуацію в країні економіст оцінив більш оптимістично. "Пік зниження кон'юнктури вже пройдений, враховуючи дані по експорту і промисловості. Я вважаю, що цього року ВВП знизиться ще на 5-6%", - говорить Вартер, додаючи, що в 2010 році не варто розраховувати на економічне зростання у Німеччині.
Комісар з питань промисловості в ЄС Гюнтер Верхойген у свою чергу повідомив у розмові з "Die Welt" про те, що пік фінансової кризи вже пройдений. "Але ще не видно світла наприкінці тунелю", - додав він. На думку комісара, однією із найбільших проблем на даний момент є неприступність кредитування. "Чим довше ця ситуація буде тривати, тим у більш складному становищі опиняться фірми", - сказав він.
Верхойген повідомив також про необхідність прийняття на європейському рівні рішення, що стосується звільнення банківських балансів від токсичних цінних паперів.
Про можливе зростання банкруств заявив Bild також Міністр економіки країни Карл-Теодор зу Гуттенберг. За його словами, уже зроблено 1300 висновків про підтримку державою фірм, які зіткнулися в наслідками кризи. На даний момент підприємствам було виділено 5 млрд. євро допомоги зі спеціального фонду. За словами міністра, найближчим часом будуть ще виділятися кошти для цих цілей. Для того, щоб одержати допомогу із цього фонду, підприємство повинне довести, що опинилося в скрутному становищі саме через світову фінансову кризу, а до 1 липня 2008 року його діяльність була успішною.
Незважаючи на підтримку, підприємства все частіше заявляють про своє банкрутство. Так, минулого тижня оголосив про банкрутство торговельний і туристичний концерн Arcandor. Його банкрутство зробило безробітними 43 тис. німців.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас