ЄБРР розширить обсяг кредитування українських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР розширить обсяг кредитування українських банків

19
ЄБРР планує збільшити обсяг кредитів, що надається ним українським комерційним банкам та інвестиції в їхні статутні фонди. Про це говориться у розробленій банком стратегії своєї діяльності в Україні, передають Українські Новини.
Як сказано в документі, ЄБРР, що вже має великі пакети акцій Кредит-Банку (Україна) та ПУМБу, планує інвестувати гроші ще у 1–2 українських банки. ЄБРР не називає банків, з якими веде переговори, та можливий розмір інвестицій. Як сказано в документі, найближчим часом ЕБРР планує виділити нові транші за своєю лінією розвитку малого та середнього бізнесу і надати декільком великим українським банкам кредити у рамках цієї програми.
Нагадаємо: ЄБРР відкрив другу лінію кредитування малого і середнього бізнесу в Україні розміром у 88 млн. доларів наприкінці 2000 року. У кредитній лінії ЄБРР беруть участь банки "Ажіо", "Аваль", "Надра", Приватбанк, банк “Форум”, Укргазпромбанк, "ТАС-коммерцбанк", ВАбанк та Укрсоцбанк. ЄБРР має намір розширити доступ банків до своєї лінії підтримки зовнішньої торгівлі, в якій уже беруть участь ПУМБ, "Аваль", "Надра", "Форум", ХФБ Банк (Україна) та Кредит-Банк (Україна). Крім того, ЄБРР планує надавати підтримку банкам в організації ними консорціумного кредитування великих проектів та допомагати кільком банкам у залученні ними західних інвестицій у свої капітали. Згідно зі своєю стратегією, ЄБРР планує найближчими роками розширити видачу кредитів дрібним підприємствам у регіонах за допомогою Мікрофінансового банку та низки інших українських банків.
Європейський банк реконструкції та розвитку в 2001 році наростив обсяг операцій в Україні на 200 млн. євро — до 1,4 млрд. євро. За 2000 рік банк приростив портфель відкритих в Україні проектів на 398 млн. євро — до 1 204 млн. євро.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас