Індекси в Європі виросли в середу на 0,6-1%, подорожчали акції сировинних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі виросли в середу на 0,6-1%, подорожчали акції сировинних компаній

Фондовий ринок
59
Європейські фондові індекси -зросли в середу другий день поспіль слідом за підйомом котирувань акцій сировинних компаній, обумовленим підвищенням цін на нафту і метали, повідомляє агентство Bloomberg.
Вартість нафти під час торгів перевищила позначку в $71 за барель вперше за сім місяців; мідь, свинець, нікель і алюміній також подорожчали.
"Ми як і раніше в основному позитивно оцінюємо перспективи ринку і думаємо, що він зможе підніматися далі протягом наступних декількох місяців, - говорить керуючий директор SVM Asset Management Колін Маклін. - Ми усе більше схиляємося до компаній, які виграють від відновлення китайської економіки, а також від підвищення цін на метали і підйому в інших emerging markets".
Вартість акцій BHP Billiton підскочила за підсумками торгів на 4%, Rio Tinto - на 7,3%.
Папери Total подорожчали на 1,5%, BP - на 1,2%, Repsol - на 3%.
Акції Inditex SA, яка володіє найбільшою в Європі мережею магазинів одягу, зросли в ціні на 5,4% після того, як компанія повідомила про збільшення темпів зростання виторгу в перші кілька тижнів другого фінансового кварталу. Її виторг за період з 1 травня по 7 червня підвищилася на 9%, у першому кварталі зростання склало 8%.
Вартість паперів Royal Philips Electronics збільшилася на 2,5% на тлі заяви глави компанії Герарда Кляйстерле про те, що в Philips "гарні позиції" для того, щоб виграти від відновлення економіки.
Ціна акцій Fiat підскочила на 5,2% після того, як Chrysler оголосила, що Fiat та її партнери завершили придбання активів американського автовиробника. Об'єднана компанія стане шостою за розмірами на світовому авторинку.
Папери Siemens подорожчали на 2,4%. Європейський промисловий концерн підтвердив прогнози прибутку і продажів на поточний фінансовий рік.
Сімнадцять із вісімнадцяти фондових індексів країн Західної Європи зросли в середу окрім португальського індикатора.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас