У Кремлі не бачать підстав говорити про "розлучення" Росії з Білорусією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кремлі не бачать підстав говорити про "розлучення" Росії з Білорусією

Казна та Політика
265
У Кремлі заявили, що Росія вважає Білорусію стратегічним партнером, і говорити про "розлучення" підстав немає.
"З російської сторони ніяких образливих або інших висловлювань, які говорили б про "розлучення" між Росією і Білорусією, не було", - сказала прес-секретар президента РФ Наталя Тімакова у вівторок під час телефонної прес-конференції.
"Що стосується наших партнерських відносин, то Білорусія була і залишається нашим стратегічним партнером, близькою нам країною, з якою Росія, безумовно, має намір продовжувати розвивати економічні і гуманітарні зв'язки", - підкреслила Тімакова.
На початку червня президент Білорусії Олександр Лукашенко розкритикував віце-прем'єра, міністра фінансів РФ Олексія Кудріна, який засумнівався в ефективності економічної політики Білорусії у зв'язку із планами надання Мінську російського кредиту у розмірі $500 млн. Як сказав тоді президент Білорусії, "він (Кудрін) повністю консолідувався з нашими відморозками (опозицією) і починає нас учити працювати".
Кілька днів потому президент РФ Медведєв назвав подібні висловлювання неприпустимими. "Ми активно, по-партнерськи працюємо з нашими найближчими сусідами, допомагаємо їм у подоланні кризових явищ, у тому числі фінансами і немаленькими фінансами", - сказав Медведєв на нараді в Кремлі з економічних питань 4 червня.
Як він підкреслив, "іноді це супроводжується необхідністю коментувати економічну ситуацію в цих країнах". "Але ми ніколи не дозволяли і не будемо дозволяти собі особистих характеристик відносно керівників інших країн, хоча ми могли б сказати щось відносно ефективності економічних заходів, ними вжитих, чому вони звертаються до нас за допомогою, підтримкою", - заявив президент Росії.
"Вважаю, що з погляду дипломатичної етики це неприйнятно і розраховую, що таку ж позицію займуть і наші найближчі партнери", - сказав Медведєв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас