Індекси США виросли у вівторок на даних про ринок житла, ф'ючерси підвищуються в середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США виросли у вівторок на даних про ринок житла, ф'ючерси підвищуються в середу

Фондовий ринок
131
Фондові індекси Сполучених Штатів Америки виросли у вівторок на гарних новинах про ринок житла, значення Dow Jones Industrial Average у ході торгів перевищило оцінку, зафіксовану наприкінці 2008 року, повідомило агентство Bloomberg.
Ф'ючерсний ринок у середу також тішить позитивом: червневий контракт на Standard & Poor's 500 до 8:24 додав 0,18%, а на Dow Jones Industrial Average - 0,23%.
Кількість контрактів на вторинному ринку житла США виросла на 6,7% у квітні порівняно з попереднім місяцем. Показник підвищився вчетверте за останні 5 місяців, що говорить про поступову стабілізацію в секторі нерухомості, стверджують економісти.
Котирування акцій другої за розмірами житлової будівельної компанії США D.R.Horton Inc. піднялися на 4,1%, Pulte Homes Inc. додала 3,5% ринкової капіталізації.
Ралі в секторі охорони здоров'я також сприяло підвищенню фондових індексів. Підіндекс акцій медичних і фармацевтичних компаній додав 1,1% після того, як президент США Барак Обама закликав Конгрес затвердити законопроект про реформу системи охорони здоров'я.
Аналітики підвищили оцінку акцій низки компаній цього сектору, включаючи Allergan Inc. і Intuitive Surgical Inc. Паперу Allergan, що створила препарат Botox, подорожчали у вівторок на 4,6%. Ціна акцій виробника хірургічних роботів Intuitive Surgical підскочила на 6,5%.
Два комітети Сенату США цього тижня проведуть засідання з питань реформи системи охорони здоров'я, на частку якої припадає 17% ВВП країни. План президента США передбачає збільшення ролі держави в системі охорони здоров'я до максимального рівня за 45 років - із часів створення програми медичного страхування Medicare.
Вартість паперів Jpmorgan Chase & Co. і American Express Co. упала у вівторок через допемісію.
Падіння ціни акцій American Express стало найбільш різким у рамках індексу Dow Jones і склало 4,9%. Лідер ринку пластикових карт США розмістив у вівторок акції на $500 млн.
Папери другого за розмірами активів банку США Jpmorgan подешевшали на 4,5%. Банк здійснив допемісію акцій на суму $5 млрд.
"Портфельні менеджери просто плавають у грошах, тому зростання ринку акцій у значній мірі пов'язане з тим, що ці гроші почали вкладати", - відзначає гендиректор Axiom Capital Management Лайам Далтон.
Значення індексу S&P 500 перевищило ковзну середню за 200 днів, і учасники ринку оцінили цей факт як сигнал повернення "бичачого" тренда, оскільки до відновлення показник коливався значно нижче цього рівня протягом найтривалішого періоду із часів Великої депресії.
Відношення котирувань акцій до прогнозованого чистого прибутку компаній у рамках індексу S&P 500 виросло до найвищого рівня з жовтня минулого року - 15,4, але усе ще залишається нижче середньомісячного значення за останні 10 років, що становить 19,8.
"Ми пережили гірший період фінансової кризи, і ситуація почала стабілізуватися, - уважає головний інвестиційний директор Philadelpia Trust Co. Річард Сайчел. - Ринок вивчає різні економічні індикатори і відзначає проблиски світла".
Вартість акцій Pepsi Bottling Group Inc. виросла на 2,9% завдяки поліпшенню прогнозу прибутків за рік.
Акції Hess Corp. подешевшали на 11%, що стало найбільш різким падінням котирувань за останні півроку, через побоювання, що Бразилія може обмежити концесії на геологорозвідку і видобуток знову виявлених нафтових родовищ на шельфі уздовж узбережжя країни.
Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку у вівторок на 19,43 пункту (0,22%) - до 8740,87.
Standard & Poor's 500 піднявся на 1,87 пункту (0,2%), склавши 944,74. Показник піднявся вище ковзної середньої за 200 днів (926,89 пункту) уперше із грудня 2007 року.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 8,12 пункту (0,44%) - до 1836,80.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас