Росія інвестує 10 млрд дол. в облігації МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія інвестує 10 млрд дол. в облігації МВФ

Валюта
332
Росія має намір інвестувати 10 млрд дол. в облігації МВФ, які незабаром будуть випущені. Про це, заявив міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.
"В уряді ми обговорюємо можливість прийняття такого рішення в майбутньому, - повідомив Кудрін російському президентові Дмитру Медведєву. - Надійність, ліквідність і можливість повернення цих коштів відповідають найбільш надійним ліквідним паперам, які є сьогодні на ринках".
Міжнародний валютний фонд вперше випускає цінні папери, і, у першу чергу вони будуть націлені на Бразилію, Росію, Індію та Китай. Російська частка - така ж, як в Індії, і вчетверо менше китайської.
На саміті "великої двадцятки" у Лондоні директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан заявив про те, що Фонд випустить облігації, які, швидше за все, будуть номіновані у квазівалюті МВФ - спеціальних правах запозичення (SDR).
Стросс-Кан також привітав намір Росії інвестувати в облігації МВФ і пообіцяв зробити все можливе для якнайшвидшого розміщення паперів.
"Я одержав повідомлення від прем'єр-міністра Путіна, який інформує мене про намір Російської Федерації... Я дуже тішусь бажанню Російської Федерації інвестувати в папери МВФ. Ми сподіваємося, що інші учасники фонду приєднаються до цих дій", - говориться в коментарі Стросс-Кана.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас