Банкіри прогнозують збереження курсу гривні на міжбанку на 7,60-7,70 UAH/USD у червні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри прогнозують збереження курсу гривні на міжбанку на 7,60-7,70 UAH/USD у червні

Валюта
707
Банкіри прогнозують збереження курсу гривні на міжбанківському валютному ринку на рівні 7,60-7,70 UAH/USD у червні.
"На даний момент на курс гривні впливає сезонність. До літа завжди зміцнюється курс гривні. Також Національний банк вжив заходів щодо регулювання валютної позиції банків. Протягом найближчого місяця все буде в майже тому ж режимі (курс гривні збережеться на рівні 7,60-7,70 UAH/USD)", - сказав голова правління "Банк Кіпру" Владислав Байрака.
Він також припустив, що така ситуація на валютному ринку може зберегтися і у липні, однак не сказав про можливий розвиток подій у серпні.
"У нас у серпні завжди починалася активізація ринку і процесів. Слід дивитися на серпень і вересень", - додав банкір.
Заступник голови правління банку "Фінанси та Кредит" Ігор Львов прогнозує збереження курсу гривні на поточному рівні й навіть можливе зміцнення гривні.
"Курс стабілізувався, і на цей момент іде пошук оптимального курсу, який був би прийнятний для поточної економічної ситуації в країні. Можна чекати дуже легкої ревальвації, яку ми сьогодні спостерігаємо. Влітку спостерігається затишок на ринку, я не думаю, що будуть потрясіння на ринку міжбанківському і готівковому", - сказав він.
Львов також відзначив, що тренд буде на зміцнення гривні на копійки або частки копійки, але буде йти вниз.
"Ми можемо вже зараз спостерігати ситуацію, коли здають долари більше, ніж купують. Подальша ситуація буде залежати від експортно-імпортних операцій і торговельного балансу", - додав банкір.
Експерт Укргазбанку Олександр Охріменко відзначає, що на сьогодні ціна на безготівкову валюту на ринку формується винятково під впливом операцій між учасниками ринку.
Він також підкреслює, що традиційно до кінця місяця попит на валюту зростає, очевидно, ця тенденція буде присутня і у травні, але не варто очікувати, що попит на валюту може суттєво підвищити курс долара.
Змінити цю тенденцію, на думку експерта, може тільки початок активного кредитування НБУ комерційних банків для насичення грішми банківського сектору.
У цій ситуації скупка долара може піднятися до рівня 7,7 UAH/USD, але це буде тимчасовим явищем.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас