У 2009 р. випуск продукції машинобудування в Україні скоротиться на 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2009 р. випуск продукції машинобудування в Україні скоротиться на 25%

Казна та Політика
537
У 2009 р. випуск продукції машинобудування в Україні скоротиться на 25% порівняно з попереднім роком. Про це говоритися в прогнозі, підготовленому аналітиками компанії Foyil Securities.
При цьому експерти нагадали, що в першому кварталі виробництво продукції машинобудування в Україні скоротилося на 54,6%. Таким чином, вони очікують збільшення активності виробників до кінця року.
"Внаслідок уповільнення економічного зростання в Україні більшість компаній повинні були скоротити штат працівників на 10-20% і знизити заробітну плату на 30-50%. Це був крок до скорочення виробничих витрат у відповідь на зниження попиту. Падіння цін на сталь на 40% на внутрішньому ринку теж дозволило компаніям суттєво зменшити вартість виробництва, тому що сталь займає до 80% собівартості продукції. Це сприяло більш сприятливим умовам для експорту української продукції за кордон", - відзначив аналітик Руслан Патлавський.
Також, на думку експертів, додатково експортний потенціал вітчизняних машинобудівників був посилений внаслідок девальвації гривні, що відбулася раніше.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас