НБУ: У травні дефіцит іноземної валюти істотно знизився — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: У травні дефіцит іноземної валюти істотно знизився

Валюта
718
На обох сегментах валютного ринку України з початку травня 2009 року спостерігається істотне зниження дефіциту іноземної валюти, повідомляє прес-служба НБУ. В окремі дні пропозиція валюти домінує на міжбанківському ринку, що дозволяє Нацбанку викуповувати її, збільшуючи міжнародні резерви.
На готівковому ринку пропозиція іноземної готівки в порівнянні з відповідним періодом квітня збільшилося в 1,4 рази, що обумовило її перевищення над попитом на 150 мільйонів доларів. Показово, що у відповідному періоді квітня ситуація була протилежною й чистий валютний попит становив 84 мільйона доларів. Відзначені зміни мали позитивний вплив на зміцнення готівкової гривні, курс якої з операцій продажу доларів зміцнився з початку травня на 5,4 % до 7,59 гривні за долар.
Вищевказаному сприяє регулярне проведення Національним банком валютних аукціонів із продажу іноземної валюти для задоволення потреб клієнтів банків - фізичних осіб з метою погашення ними заборгованості з валютних кредитів. З початку травня було проведено п'ять таких аукціонів, на яких клієнтам банків продавалися долари (88 мільйонів доларів), швейцарські франки (1,1 мільйона франків) і євро (131 тисяча євро).
Офіційний курс гривні до долара з початку місяця зміцнився на 1,1% - до 7,6161 гривні за долар. Відносно євро гривня девальвувала на 2,68% - до 10,49 гривні за євро, а до російського рубля - на 4,54 % до 2,42 гривні за 10 рублів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас