Комісія Ради: Влада Києва системно порушує закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комісія Ради: Влада Києва системно порушує закон

Казна та Політика
627
Комісія Верховної ради з розслідування порушень Конституції і законів посадовими особами Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації заявляє про виявлені нею системні порушення законодавства владою Києва.
Про це в інтерв'ю газеті "Україна молода" сказав голова комісії, депутат Ради від фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Кирило Куликов.
"Таких системних порушень законодавства, які встановила комісія, навіть у страшному сні не побачиш", - сказав Куликов.
За його словами, порушення виявлені, починаючи від законодавства про жорстоку поведінку із тваринами і закінчуючи Водним і Земельним кодексами, Конституцією та міжнародними договорами.
"Тобто порушено абсолютно все... І те, що в Києві відносно спокійно, це "всупереч", а не "завдяки", - вважає Куликов.
На його думку, за такі порушення мер Києва Леонід Черновецький підлягає притягненню до кримінальної відповідальності у випадку підтвердження лікарями його дієздатності.
Сам Куликов у дієздатності мера не сумнівається.
Однак депутат відзначив, що зібрані слідчою комісією матеріали не є підставою для початку слідства прокуратурою.
Матеріали розслідування, за рішенням Ради, комісія вповноважена направити президентові, Кабінету міністрів і в прокуратуру, яка вже самостійно вирішує питання про необхідність порушення справи.
Нагадаємо, що раніше комісія Ради по Києву звернулася в Мінздрав із проханням організувати профмедогляд Черновецького та інших чиновників міськадміністрації.
19 лютого Рада створила комісію з розслідування порушення Конституції і законів посадовими особами Київради та Київміськадміністрації.
Раніше комісія планувала представити попередній звіт на засіданні Ради в березні, а остаточний - у травні, однак попереднього звіту не було.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас