Проблемні банки: хроніка подій (18 травня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (18 травня)

2986
Газета "Дело" з'ясувала, які проблемні банки продають заставні автомобілі.
"Надра"
Фінустанова володіє найбільшою базою заставних автомобілів серед банків з тимчасовою адміністрацією - 306 авто. Інформація про застави розміщена на сайті банку, там же є телефони співробітників, які займаються їх реалізацією. Зателефонувавши їм, можна довідатися контакт власника автомобіля, щоб домовитися про перегляд і ціну. "Вартість багато в чому залежить від того, яка сума залишилася до погашення. Банк у питання ціни не втручається", - говорить співробітниця банку "Надра". Якщо покупець і продавець зійшлися в ціні, їм потрібно підійти у відділення банку, де був оформлений кредит, і написати заяву. Рішення на місці не приймається. Дозвіл на продаж застав дає кредитний комітет. "Після того як ви звернетеся у відділення, протягом одного-двох тижнів кредитний комітет ухвалює рішення, а вже потім ви оформлюєте угоду", - говорить співробітник банку.
Укрпромбанк
Інформація про продаж застав є на сайті банку. Правда, в Укрпромбанку на реалізацію виставлено всього 19 автомобілів, 2 з яких - по Києві. У фінустанові настільки обмежену пропозицію пояснили тим, що банк іде на поступки клієнтам і реструктуризує заборгованість. "Ми робимо все, щоб не продавати заставу, так як це - останній крок. А в Києві дисципліна позичальників краща і доходи дозволяють обслуговувати борги, тому в столиці взагалі мало продаємо застав", - розповідає співробітник Укрпромбанку. Якщо покупець все-таки вибрав автомобіль, то оформити його покупку можна двома способами. Перший варіант - через договір купівлі-продажу, коли покупець повинен заплатити 1% нотаріусові. Другий - через біржовий договір. "Біржовий договір буде коштувати близько 150 гривень. Машина знімається з обліку в ДАІ, вам видаються транзитні (червоні) номери, потім ви реєструєте її в себе в ДАІ за місцем проживання", - пояснює технологію менеджер з роботи із заставами.
"Київ"
Банк виставив на продаж 19 автомобілів, але крім року випуску і номерного знака, ніякої інформації на офіційному сайті не зазначено. За телефоном (044-206-51-78) співробітниця фінустанови повідомила, що автомобілі дійсно продаються, але вони не є заставними: "Машини "висять" на балансі банку. Це службовий автопарк, який у складних фінансових умовах скорочують".
БРР
Перелік застав складається з 17 автомобілів, 12 з яких - у Києві. Кореспондента зацікавив Mitsubishi Lancer, біля якого була зазначена дуже приваблива ціна - 42,4 тисячі гривень. Але, як з'ясувалося, список заставного майна, розміщений на сайті банку, попередній, а зазначена вартість - залишок заборгованості за кредитом. "Поки що цей Lancer ми не продаємо. Остаточне рішення буде через 2-3 тижні, а вартість буде ринкова, - розчарував кореспондента менеджер банку. - На даний момент із усього списку реально продається 4-5 автомобілів".
Родовід Банк
Місяць тому у банку запевняли, що незабаром на сайті буде вивішена вся інформація про реалізовані застави ("Дело" №64 від 22.04.09 р.). Обіцянка залишилася невиконаною. Одержати перелік заставного майна на продаж можна, під'їхавши в головний офіс на вул. Сагайдачного, 17.
На сайті Західінкомбанку в базі застав перебуває 2 автомобілі, банку "Європейський" - 4 авто. На сайті банку "Дністер" на продаж виставлені всього 2 одиниці заставного майна - силові тягачі, Трансбанку - дві земельні ділянки в центрі Києва. У перелік заставного майна банку "Арма" входить 14 застав, одна з яких - родовище гранітів у Рівненській області.
На сайтах банків "БІГ Енергія", Одеса-Банк, "Національний стандарт" і "Національний кредит" інформація про реалізовані застави відсутня; сайт банку "Причорномор'я" на реконструкції.
* Банк виплачує 20% депозиту вкладникам-пенсіонерам, сума депозиту яких не перевищує 10 тис. грн.
** За депозитними картками з банкоматів і в касі можна одержати 100 грн. на день, за іншими картками - 1000 грн.
*** У повному обсязі видається тільки зарплата в головному офісі на вул. Б.Хмельницького, 16-22.
**** З депозитних і зарплатних карток можна зняти 1000 грн., з пенсійних карток - 500 грн.
***** Одержати зарплату можна в касі банку в розмірі 300 грн. на добу, пенсію - 500 грн., відсотки за вкладами виплачуються з лімітом 100 грн. на тиждень по вкладах не більше 5 тис. грн.
****** Зарплати виплачуються по 100 грн. на день, пенсії по 500 грн.
******* Виплата відсотків за депозитами у гривні - 100 грн. на день, за доларовими депозитами - $100.
******** Тільки зарплата і пенсія.
********* Банк видає відсотки за депозитами у розмірі 200 грн., $20 або 20 євро на тиждень.
Дані комерційних банків (телефонне опитування), "Дело"
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас