Експерт: Українська економіка як і раніше в стані депресії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Українська економіка як і раніше в стані депресії

Казна та Політика
1213
Українська економіка як і раніше перебуває в стані сильної депресії, і ніяких ознак відновлення найближчим часом немає.
Таку думку висловив УНІАН економіст компанії Astrum Investment Management Олексій Блінов.
За його словами, з початку поточного року щомісячні показники скорочення промислового виробництва становили 30-35% (рік до року). Істотне скорочення спостерігається в різних секторах, відзначив економіст. Він вважає, що "гадане поліпшення ситуації в харчовій промисловості у квітні може створити оманне враження, тому що воно було обумовлено, головним чином, швидким зростанням у виробництві алкогольної, тютюнової продукції та соняшникової олії, у той час як більшість інших сегментів залишилася глибоко в мінусі".
Таким чином, на думку економіста, проблема низького споживчого попиту зберігається, що підтверджують недавно опубліковані дані про товарообіг роздрібної торгівлі, який упав на 17% (р/р) за квітень. Він прогнозує, що при слабкому попиті на внутрішньому і зовнішньому ринках зараз необґрунтовано очікувати відновлення в другому кварталі 2009 року.
Разом з тим, у четвертому кварталі 2009 року в Україні повинно спостерігатися зростання промислового виробництва, яке буде пояснюватися, зокрема, низькою базою порівняння минулого року, вважає Блінов. За його прогнозами, падіння обсягів промислового виробництва в 2009 р. складе 19% (р/р).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас