Пинзеник: Україна балансує на грані, казначейські рахунки - голі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник: Україна балансує на грані, казначейські рахунки - голі

Казна та Політика
2002
Колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник вважає, що сьогодні ситуація в економіці надзвичайно складна й Україна “балансує на грані можливого”.
Про це він сказав в інтерв'ю “Газеті по-українському” (№ 69 від 15 травня), відповідаючи на запитання, чи існує загроза втратити керованість економічною ситуацією в державі, про що він доповідав главі уряду в січні напередодні звільнення з посади міністра.
“Я не хотів би говорити про це як про сценарій нашого майбутнього, але умови для його здійснення є. Країна балансує на грані можливого, у всіх системах вона - як натягнута струна. У якийсь момент може обірватися”, - сказав Пинзеник.
За його словами, сьогодні спостерігається сильний спад економіки, бюджет має серйозний дефіцит, немає джерел для його фінансування, і запасу міцності нема, тому що казначейські рахунки - ”голі”. “Такого не було ніколи. Це життя одним днем або одним місяцем”, - додав він.
Разом з тим, хоча оптимізму нинішня ситуація не викликає, вважає екс-міністр, але країна ”вирулює” у кожному разі. “Зупинити економіку неможливо, вона сама знаходить спосіб пристосуватися”, - стверджує він.
Однак при цьому, вважає Пинзеник, доведеться заплатити велику ціну. “Спад досить сильний, такого не очікували в найгірших прогнозах. Неминуча плата - падіння реальних зарплат і пенсій”, - відзначив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас