Адміністрація президента США розширить програму допомоги іпотечним позичальникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адміністрація президента США розширить програму допомоги іпотечним позичальникам

Казна та Політика
214
Адміністрація президента США Барака Обами має намір розширити програму допомоги іпотечним позичальникам. У четвер повинно бути оголошено про нові заходи, які дозволять домовласникам уникнути появи "плям" у їхніх кредитних історіях, навіть якщо вони не зможуть розраховувати ні на яку іншу допомогу, повідомляє AP.
Нові ініціативи, як очікується, дозволять уникнути процедур відбирання нерухомості (foreclosures). Одним зі сценаріїв, що дозволяють уникнути цього, стане продаж будинку за ціною, нижчою, ніж борг з іпотеки. При цьому кредитор спише всю суму боргу і кредитна історія позичальника залишиться "чистою". Для цих же цілей позичальник може відразу передати права на нерухомість банку - так звана процедура deed-in-lieu of foreclosure.
Тим часом, стали відомі результати роботи програми за перші два місяці - за цей час за допомогою в реструктуризації іпотечного боргу до держави звернулося близько 55 тис. чоловік. В адміністрації президента припускають, що програма "Зробимо житло доступним" ("Making Home Affordable") надасть допомогу 9 млн. позичальникам, 5 млн. з яких зможуть рефінансувати свій борг, а 4 млн. реструктуризують щомісячні виплати по кредиту. На ці цілі було виділено $50 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас