Intel подасть апеляцію на рішення Єврокомісії про штраф на 1,06 млрд євро за недобросовісну конкуренцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel подасть апеляцію на рішення Єврокомісії про штраф на 1,06 млрд євро за недобросовісну конкуренцію

362
Іntel подасть апеляцію на рішення Єврокомісії, яка оштрафувала компанію на 1,06 млрд євро за недобросовісну конкуренцію. Таку заяву зробив президент і головний виконавчий директор корпорації Intel Пів Отелліні у зв'язку з рішенням ЄК, що стосується методів бізнесу Intel, сказано в повідомленні компанії. "Ми категорично не згодні з цим рішенням. Ми вважаємо його невірним і таким, що не враховує сильну конкуренцію на сучасному ринку мікропроцесорів, що характеризується безперервною низкою інновацій, зростанням продуктивності і зниженням цін. Споживачам не було нанесено абсолютно ніякої шкоди. Intel подасть апеляцію", - заявив він.
"Ми переконані в тому, що наші прийоми ведення бізнесу не порушують європейське законодавство", - підкреслив Отелліні. Intel ніколи не продавала свою продукцію за ціною нижче за собівартість, cтверджує він. "Проте ми послідовно інвестували в інновації, виробництво і розробку лідируючих рішень. В результаті ми можемо надавати знижки на нашу продукцію, щоб змагатися на висококонкурентному ринку, даючи споживачам в усьому світі переваги, пов'язані з масовим виробництвом мікропроцесорів", - відзначив Отелліні.
Глава Intel також заявив, що компанія на час процедури апеляції має намір співробітничати з ЄК з тим, щоб виконувати її рішення.
Нагадаємо, напередодні Єврокомісія оштрафувала одного із найбільших у світі виробників мікросхем для ПК Intel Corp. на рекордні 1,06 млрд євро за недобросовісну конкуренцію. Згідно із заявою Єврокомісії, Intel завдав збитку мільйонам європейських конкурентів за допомогою багаторічного навмисного витіснення конкурентів з ринку мікросхем для ПК. За даними Єврокомісії, компанія платила виробникам комп'ютерів за відстрочення або скасування планів із випуску продуктів, в яких використовуються мікросхеми конкуруючої компанії AMD, а також робила для них таємні і незаконні знижки для того, щоб виробники ПК могли використовувати в своїй продукції тільки мікросхеми Intel. Окрім цього, Intel звинувачується у виплаті грошової винагороди найбільшим роздрібним мережам за те, щоб вони постачали тільки ті комп'ютери, в яких встановлені мікросхеми Intel, повідомляє Reuters.
Окрім штрафу Єврокомісія наказала Intel негайно припинити надання незаконних знижок й інші незаконні дії.
Чистий прибуток Intel Corp. у I кварталі 2009 р. знизився на 55% і склав 647 млн дол. у порівнянні з 1,44 млрд дол. роком раніше. При цьому виручка компанії за звітний період знизилася на 36,2% - до 7,1 млрд дол. проти 9,67 млрд дол. роком раніше.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас