S&P підтвердило рейтинги Казахстану, змінило прогноз з "негативного" на "стабільний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підтвердило рейтинги Казахстану, змінило прогноз з "негативного" на "стабільний"

Казна та Політика
258
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило рейтинги Казахстану, змінило прогноз із "негативного" на "стабільний", говориться в повідомленні S&P.
"Прогноз по рейтингах республіки Казахстан змінений на "стабільний" через зниження ризиків умовних зобов'язань, пов'язаних з банківським сектором; рейтинги підтверджені", - говориться в повідомленні.
Так, довгострокові суверенні кредитні рейтинги Казахстану за зобов'язаннями в іноземній і в національній валюті підтверджені на рівні "BBB-" і "BBB" відповідно, короткостроковий суверенний кредитний рейтинг - "А-3", рейтинг за національною шкалою - "kzааа". Оцінка ризику переказу і конвертації валюти для казахстанських несуверенних позичальників - "ВВВ".
S&P очікує, що уряд Казахстану обмежить обсяг потенційних умовних зобов'язань, пов'язаних із проблемами в банківській системі, і при цьому знайде ресурси, достатні для підтримки довіри вкладників, що дозволяють банківській системі функціонувати, забезпечуючи підтримку економіці, незважаючи на труднощі, які можуть виникнути в найближчій перспективі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас