Чистий збиток Berkshire Hathaway перевищив 1,5 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чистий збиток Berkshire Hathaway перевищив 1,5 млрд дол.

Казна та Політика
210
Чистий збиток американської інвестиційної компанії Berkshire Hathaway в I кварталі 2009 р. склав 1,53 млрд дол. проти чистого прибутку у розмірі 0,99 млрд дол., отриманого за аналогічний період роком раніше. Така інформація надана в опублікованому сьогодні фінансовому звіті компанії.
Операційний прибуток Berkshire Hathaway за звітний період знизився на 12% і склав 1,71 млрд дол., тоді як за підсумками I кварталу 2008 р. вона була зафіксована на рівні 1,93 млрд дол.
Виручка компанії склала 22,78 млрд євро, що на 9,5% менше показника, зафіксованого роком раніше і що склав 25,15 млрд дол.
Це перший збиток, відображений компанією Berkshire Hathaway в квартальному звіті з 2001 р. Отриманий результат керівництво компанії пояснює важкою економічною та фінансовою ситуацією в світі і тим, що багато компаній, акції яких придбала Berkshire Hathaway, погіршили свої показники, а деякі збанкрутіли.
Американська інвестиційно-страхова компанія Berkshire Hathaway, що належить мільярдерові Уоррену Баффету, є знаковою компанією в економіці США. Їй належать більше 60 фірм в різних сферах діяльності, зокрема, Berkshire Hathaway є найбільшим утримувачем акцій Wells Fargo & Co. і Coca-cola Co.
У посланні Баффета акціонерам компанії, присутнім на щорічне засідання в штаб-квартирі компанії в м. Омаха, штат Небраска, зокрема, він заявляв, що 2008 р. був достатньо важким для компанії і для економіки в цілому.
Також Баффет відзначав, що багато компаній, акції яких придбала Berkshire Hathaway погіршили свої показники, а деякі збанкрутіли. "Ми побачимо ще немало банкрутств в майбутньому", сказав У. Баффет.
Раніше, відповідаючи на питання журналістів, У. Баффет, розповів про своє бачення ситуації з інвестиціями в США. Так, він сказав, що ринок житла в країні ще не остаточно стабілізувався і що зараз ні за яких умов він не вклав би гроша в газетний бізнес.
Баффет високо оцінив шанси банку Wells Fargo & Co виправити своє положення, сказавши, що цей банк, значна частина акцій якого належить Berkshire Hathaway, "знаходиться в набагато кращому становищі, чим більшість крупних американських банків".
Говорячи про свого наступника на посту глави Berkshire Hathaway, 78-річний У. Баффет сказав, що поки не бачить такої людини. Чотири кандидати, яких він розглядав на цю позицію, не змогли показати достатньо добрих результатів.
Баффет є другим в списку найбагатших людей планети. За даними ЗМІ, його статок в даний час оцінюється в 37 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас