Податківці стануть рідше перевіряти підприємців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці стануть рідше перевіряти підприємців

Казна та Політика
828
У Кабміні вже лежить відповідна постанова, залишилося прийняти.
У Кабінеті Міністрів України планують до 14 травня прийняти розпорядження, яке не допустить додаткових перевірок платників єдиного податку у зв'язку з додатковими відрахуваннями в Пенсійний фонд. Про це повідомила глава Ради підприємців при Кабміні Оксана Продан.
Продан нагадала, що постанова Кабінету Міністрів, якою передбачено відрахування додаткових платежів у Пенсійний фонд підприємцями, що працюють за спрощеною системою оподатковування, набула чинності з 1 травня 2009 року, однак кошти будуть перераховуватися до 20 червня.
Продан повідомила, що Рада підприємців при КМУ разом з Держкомпідприємництва працюють над проектом розпорядження уряду, який сподіваються прийняти до 14 травня. Проект передбачає відкриття окремого, єдиного по всій Україні, рахунку для таких перерахувань, а також щорічний акт звірення Пенсійного фонду. Пенсійний фонд буде готувати такий акт і направляти підприємцям. Продан підкреслила, що така система позбавить підприємців від додаткових перевірок.
У той же час, за даними rbc.ua, голова Державного комітету з регуляторної політики та підприємництва Олександра Кужель переконана, що підприємці "не підуть у тінь" у зв'язку з підвищенням внесків у Пенсійний фонд для суб'єктів спрощеної системи оподатковування.
"Я не вірю, що підприємці підуть у тінь… Я даю слово бізнесу: хто платить на даний момент 200 гривень, їм потрібно доплатити в Пенсійний фонд 108 гривень", - сказала Кужель.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас