Індекси в Європі змінилися різнонаправлено у вівторок, подорожчали акції сировинних компаній, банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі змінилися різнонаправлено у вівторок, подорожчали акції сировинних компаній, банків

Фондовий ринок
96
Європейські індекси змінилися різнонаправлено у вівторок, 9 з 18 основних фондових індикаторів країн Західної Європи виросли за підсумками торгів, повідомило агентство Bloomberg.
Dow Jones Stoxx 600 піднявся на 0,6% - до 205,07 пункту, британський FTSE 100 підскочив на 2,21%. У той же час французький CAC 40 опустився на 0,4%, німецький DAX - на 1,01%.
Котирування акцій сировинних компаній виросли за підсумками торгів слідом за цінами на метали. Вартість міді піднялася до максимального за два тижні рівня чекаючи збільшення попиту на метал на тлі сигналів відновлення економіки. Свинець, нікель і олово також подорожчали у вівторок.
Папери Rio Tinto виросли в ціні на 2,8%.
Акції Xstrata подорожчали на 2,6%. Гірничовидобувна компанія заявила, що до 2011 року вона не зіштовхнеться з необхідністю рефінансування значного за обсягом боргу. Xstrata також оголосила про збільшення обсягів видобутку вугілля, нікелю і платини.
Вартість акцій UBS, найбільшого банку Швейцарії за обсягом активів, піднялася за підсумками торгів на 2,3%. UBS скоротив чистий збиток у першому кварталі 2009 року до 1,98 млрд швейцарських франків ($1,75 млрд) порівняно з 11,6 млрд франків за аналогічний період 2008 року.
Ціна паперів Danske Bank A/S, найбільшої кредитної організації Данії, виросла на 4,1%. Банк зафіксував чистий прибуток у розмірі 1,57 млрд крон ($280 млн) у першому кварталі, тоді як аналітики очікували збитку.
Папери Infineon Technology AG додали 13% після того як JPMorgan Chase & Co. підвищив рекомендації для акцій другого за розмірами в Європі виробника напівпровідників з "нижче рівня ринку" до "вище рівня ринку". На думку аналітиків банку, у компанії зараз є відмінна можливість для випуску конвертованих облігацій.
Вартість акцій Adidas упала на 11%, що є максимальним зниженням котирувань цієї компанії з листопада. Adidas AG, один з найбільших у світі виробників спортивних товарів, скоротив чистий прибуток у першому кварталі 2009 року на 97%, говориться в повідомленні компанії.
Папери Alcatel-Lucent подешевшали на 5,3%. Чистий збиток компанії в першому кварталі цього року збільшився до 402 млн євро порівняно з 181 млн євро роком раніше у зв'язку зі скороченням попиту на телекомунікаційне встаткування в умовах глобальної економічної кризи.
Вартість акцій Metro опустилася на 3,9%. Найбільший німецький ритейлер зафіксував збиток у розмірі 100 млн євро в січні-березні, що перевершило середній прогноз аналітиків в 41 млн. євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас