Суслов чистить комісію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суслов чистить комісію

Фондовий ринок
896
Кабінет міністрів звільнив члена Держфінпослуг, директора департаменту страхового нагляду Вадима Коломійця з формулюванням "несумлінне виконання обов'язків і порушення присяги державного чиновника". Пан Коломієць зі звільненням не згодний і має намір оскаржувати його в суді.
Кабінет міністрів звільнив Вадима Коломійця з посади члена Держфінпослуг. Рішення було прийнято ще 8 квітня, але оприлюднено тільки вчора. Голова комісії Віктор Суслов пояснив звільнення Вадима Коломійця порушенням субординації.
"Коломієць відмовився подавати матеріали для перевірки департаменту і звернувся в Кабмін із заявою, що я втручаюся в справи страхового департаменту, не маючи на те права. Фактично він заявив, що не підкоряється голові комісії. У період кризи це бунт на кораблі. Власне, та заява, яку він подав у Кабмін, і стала підставою для звільнення. Ніяких конфліктів тут немає. Директор департаменту вирішив, що він за своїми повноваженнями прирівняний до керівника комісії і не повинен йому підпорядковуватися. За це Кабмін його і звільнив з формулюванням "за порушення присяги", - пояснив ситуацію Віктор Суслов.
Дійсно, приводом для звернення Вадима Коломійця в Кабмін була перевірка. "Після призначення паном Сусловим перевірки департаменту за весь час моєї роботи в комісії (з 3-го кварталу 2007 р.) я звернувся в Кабмін і вказав, що перевірка була призначена з перевищенням службових повноважень", - заявив Вадим Коломієць. Кабмін призначив відповідну перевірку 3 квітня, але вона так і не була проведена, а вже 8 квітня Кабмін прийняв рішення звільнити Вадима Коломійця.
Віктор Суслов стверджує, що зараз ведуться перевірки всіх департаментів, і що призначення таких перевірок - його прерогатива. Вадим Коломієць зі звільненням не згодний і пообіцяв оскаржити його в суді. "У мене є всі підстави вважати дії Віктора Суслова упередженими. Звільнення - це дисциплінарний захід, а розслідування навіть не було проведено. Для звільнення немає правових підстав, і я обов'язково оскаржу його в суді. Моя оцінка дій Віктора Суслова відображена в позовній заяві в Окружний адмінсуд м. Києва", - говорить Коломієць.
Раніше Віктор Суслов не приховував свого бажання повернути в Держфінпослуг колишню команду. Після його призначення з комісії звільнилися Катерина Отченаш, директор департаменту нагляду за фінустановами, і Олег Мозговий, директор департаменту нагляду за кредитними установами. Андрій Бахмач, директор департаменту нагляду за діяльністю НПФ, і Ігор Пріянчук, замголови Держфінпослуг, перебувають на лікарняному. У той же час у комісію на посаду першого замголови Держфінпослуг повернувся Сергій Корень, що займав раніше посаду директора департаменту страхового нагляду. Серед претендентів на місце пана Коломійця називають Ольгу Тимощук, яка зараз проходить стажування в комісії. "Про це передчасно говорити. Коли людина буде призначена, тоді й оголосимо. Це не єдина кандидатура, ринок пропонує й інші", - запевняє Суслов.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас