Нацбанк України тимчасово заборонив валютні операції на міжбанку з гривнею на умовах "спот" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк України тимчасово заборонив валютні операції на міжбанку з гривнею на умовах "спот"

4131
Національний банк України (НБУ) тимчасово, на період до 1 січня 2010 року, заборонив здійснювати суб'єктам міжбанківського валютного ринку України валютні операції з купівлі-продажу іноземної валюти за гривні на умовах "спот".
Відповідна норма закріплена постановою НБУ №108 від 28 лютого 2009 року, яка зареєстрована в Міністерстві юстиції 8 квітня і набуває чинності через 10 днів після реєстрації.
На цей же період цим же документом Нацбанк заборонив резидентам, у тому числі вповноваженим банкам, валютні операції з купівлі-продажу іноземної валюти або банківських металів на умовах "форвард".
За словами банкірів, що ознайомилися з текстом постанови, вона містить цілу низку жорсткостей відносно проведення операцій на валютному ринку. Зокрема, у Положення про порядок і умови торгівлі іноземною валютою внесена норма про заборону купівлі та обміну іноземної валюти з метою формування резервів під заборгованість в іноземній валюті для відшкодування можливих втрат по кредитних операціях.
Раніше Нацбанк неодноразово заявляв про намір посилити валютне регулювання для мінімізації можливостей спекулятивних операцій на валютному ринку і стабілізації курсу гривні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас