СП: Президент України очікує від парламенту прийняття антикризових законів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СП: Президент України очікує від парламенту прийняття антикризових законів

322
Президент України Віктор Ющенко очікує від Верховної Ради конструктивної і плідної роботи на цьому тижні, повідомив заступник голови секретаріату президента Ігор Попов.
Він підкреслив, що основним економічним пріоритетом у роботі парламенту глава держави бачить прийняття антикризових законів, необхідних для стабілізації економіки та продовження співробітництва з Міжнародним валютним фондом, повідомляє прес-служба президента у вівторок.
За словами І.Попова, у цей час важливим політичним завданням залишається створення Конституційної комісії. "І президент вітає перші кроки народних депутатів з підготовки до її формування", - сказав він.
"Для якісного відновлення влади на найближчих виборах Верховна Рада повинна прийняти низку рішень, що стосуються виборчого законодавства. Якщо парламент ухвалив рішення щодо дострокових виборів президента в жовтні, логічним є проведення відповідним комітетом Верховної Ради аналізу чинного законодавства про вибори президента і можливе внесення в нього технічних поправок", - сказав І.Попов.
При цьому він нагадав, що в 2004 році (рік попередніх президентських виборів - ІФ) українські політики та міжнародні спостерігачі висловлювали низку зауважень до виборчих процедур, які зараз можуть бути розглянуті парламентом.
"Законодавство про вибори народних депутатів України потребує більш серйозного реформування. Президент наполягає на перегляді виборчої системи та введенні голосування за відкритими списками, що зробить вибір громадян більш усвідомленим і відповідальним", - підкреслив І.Попов. За його словами, перехід до виборів за відкритими списками також повинен передбачати відмову від іменних блоків, оскільки нелогічне висування кандидата від іменного блоку особи, яка навіть не є присутня у відповідному виборчому списку.
"Президент закликає профільний комітет Верховної Ради оперативно розглянути вже зареєстровані законопроекти і включити найбільш підготовлені з них до порядку денного пленарного засідання", - сказав І.Попов.
Забезпечити виборцям законодавчі можливості для відновлення влади - пряме завдання українського парламенту, переконаний глава держави.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас