Уряд ФРН зробив пропозицію про купівлю банку Hypo Real — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд ФРН зробив пропозицію про купівлю банку Hypo Real

Фондовий ринок
294
Уряд Німеччини зробив пропозицію про купівлю іпотечного банку Hypo Real Estate Holding AG, що наближає першу націоналізацію фінансової установи в країні після 30-х років минулого століття, повідомляє Bloomberg.
Німецький фонд порятунку банків Soffin пропонує заплатити по 1,39 євро ($1,84) за штуку за акції Hypo Real, що залишилися непідконтрольними уряду, або близько 290 млн. євро. Держава прагне до придбання всіх акцій, вартість яких з моменту закриття останніх торгів у Франкфурті виросла на 16%.
Німеччина вже надала кредитів і гарантій по боргах для цього банку на 102 млрд. євро після того, як його ірландський підрозділ Depfa Bank Plc. підвів Hypo Real до банкрутства.
Тим часом, приватний інвестфонд J.C. Flowers & Co., що очолює групу власників 24% акцій банку заявив, що він може прийняти відповідні правові заходи та заблокувати націоналізацію Hypo Real для того, щоб захистити інтереси інвесторів.
Уряд ФРН придбав 8,7% акцій банку минулого місяця і це стало першим кроком на шляху до встановлення контролю над Hypo Real. Якщо нинішня пропозиція буде схвалена, уряд запропонує збільшити капіталізацію фінансової установи на позачергових загальних зборах акціонерів. Це дозволить державі витіснити інших власників акцій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас