КМДА відклала на місяць заплановані підвищення комунальних тарифів для юросіб і населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА відклала на місяць заплановані підвищення комунальних тарифів для юросіб і населення

Казна та Політика
205
Київська міська державна адміністрація (КМДА) відклала на місяць плановані підвищення тарифів на комунальні послуги для юридичних осіб (з 1 квітня) і для населення (з 1 травня), щоб ще раз вивчити доходи підприємств і населення, повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко на брифінгу в Києві в п'ятницю.
Він також відзначив, що якщо ініційоване адміністрацією вивчення поточного фінансового становища юросіб і населення покаже зменшення їх доходів, то підвищення тарифів не відбудеться. "Якщо будуть падати доходи, то ніякого підвищення не буде", - сказав Голубченко.
При цьому він підкреслив, що в цілому мова йде про поступове приведення тарифів на комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня.
Як повідомлялося, раніше КМДА планувала підвищити з 1 квітня тарифи на комунальні послуги для юридичних осіб і з 1 травня – для населення. Зокрема, для населення з 1 травня планувалося почати перший етап підвищення – на 50% від економічно обґрунтованого рівня.
Голубченко також раніше заявляв, що другий етап підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення до економічно обґрунтованого рівня відбудеться тільки тоді, коли виростуть доходи населення.
Передбачається, що в цілому приведені до економічно обґрунтованого рівня тарифи будуть однаковими як для юридичних осіб, так і для населення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас