Гінзбург продав "Кредит-рейтинг" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гінзбург продав "Кредит-рейтинг"

Фондовий ринок
1460
Радник прем'єр-міністра, співвласник Української міжбанківської валютної біржі (УМВБ) Олександр Гінзбург продав рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" – єдине в Україні вповноважене Державною комісією із цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) на проведення рейтингових оцінок.
"Я вже не є власником рейтингового агентства "Кредит-Рейтинг". Дійсно, я створював агентство, але в 2008 році його продав", - повідомив Гінзбург в інтерв'ю "Инвестгазете", опублікованому в понеділок.
За його словами, він продовжує залишатися членом наглядової ради агентства, але виконує в ньому винятково стратегічну функцію.
Гінзбург не назвав покупця і вартість угоди.
Генеральний директор агентства Станіслав Дубко повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що не має інформації щодо цього питання, і що в його функції не входить оголошення власників компанії.
Агентство "Кредит-Рейтинг" створене в 2001 році у формі ТОВ, з 2003 року рейтингові оцінки агентства офіційно визнаються Міністерством фінансів, а з 2004 року воно є вповноваженим агентством Держкомісії із цінних паперів і фондового ринку.
Наприкінці 2007 року було заявлено про створення нерезидентом, мажоритарним власником УМВБ - Oakcroft Investments Ltd і власниками компанії Griffon Capital групи компаній, у яку крім "Кредит-Рейтингу" увійшли інвестиційна компанія Mosaic Investments, як правонаступник Griffon Capital, Mosaic Consulting, УМВБ, інформаційне агентство "City Finance" і агентство фінансових новин FTN Monitor.
Однак ця інформація продовження не одержала.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас