Долар та ієна йдуть вгору в понеділок на поновленні рецесійних побоювань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар та ієна йдуть вгору в понеділок на поновленні рецесійних побоювань

Фондовий ринок
87
Курси долара та ієни зростають у понеділок на тлі падіння ринків акцій і побоювань поглиблення рецесії, повідомило агентство Bloomberg.
Прогнози зниження процентної ставки Європейського центрального банку (ЄЦБ) цього тижня підтримують підвищення курсу долара до єдиної європейської валюти. Трейдери очікують сигналів про можливості подальшого скорочення вартості кредитів у єврозоні під час виступу глави ЄЦБ Жана-Клода Тріше в комітеті з економічним і кредитно-грошовим питанням ЄС у Брюсселі. Виступ призначений на 18:30.
Євро на 8:45 у понеділок коштував $1,3236 порівняно з $1,3287 на кінець попереднього торговельного дня.
Вартість японської валюти щодо єдиної європейської склала на 8:45 у понеділок 128,77 ієни проти 130,04 на закриття ринку в п'ятницю.
Курс ієни до долара виріс до цього часу до 97,29 ієни з 97,86.
"Падіння на фондових ринках підвищує небажання інвесторів ризикувати, - відзначає глава відділу валютних операцій і фінансових продуктів Mitsubishi UFJ Trust & Banking Corp. у Токіо Тосіхіко Сакаі. - Швидше за все, зараз вони купуватимуть ієну і долар".
Азіатські ринки акцій демонструють зниження в понеділок, зведений індекс MSCI Asia Pacific опустився на 2,8%. У п'ятницю американський фондовий індекс S&P 500 упав на 2%.
Побоювання, що лідери країн "групи двадцяти" не зможуть погодити необхідні заходи подолання економічного спаду на саміті цього тижня, сприяють розвитку понижувальних тенденцій курсу євро до долара, відзначають експерти.
"Євро слабшатиме до долара США, з огляду на очікування ринку, що ЄЦБ знизить цього тижня облікові ставки, - вважає головний економіст Calyon Securities у Токіо Сусуму Като. - Також європейські лідери, крім Великобританії, не захочуть досягти більшого на зустрічі G20, і це теж буде негативним для євро".
ЄЦБ скоротить обілкову ставку з 1,5% до 1% під час засідання 2 квітня, прогнозують аналітики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас