Більшість індексів Європи виросли в четвер за підсумками 6-ї сесії поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість індексів Європи виросли в четвер за підсумками 6-ї сесії поспіль

Фондовий ринок
62
Більшість європейських фондових індексів зросло в четвер за підсумками шостої сесії поспіль, що стало найтривалішим періодом підйому із січня.
Ралі в автомобільному секторі нівелювало погану звітність Hennes & Mauritz AB і Kingfisher Plc і негативні дані за роздрібними продажами у Великобританії, повідомило агентство Bloomberg.
Значення індексу Dow Jones Stoxx 600 піднялося за підсумками торгів на 0,2%, збільшивши березневий приріст до 3,6%.
Котирування Volkswagen підскочили за день на 7,6% після того, як один із власників німецького автовиробника Porsche рефінансував кредит на 10 млрд євро. Це викликало очікування, що Porsche продовжить нарощувати пакет акцій Volkswagen.
Вартість паперів Porsche збільшилася на 2,8%.
Акції Bourbon подорожчали на 5,7%. Найбільший у світі власник судів для глибоководного буріння в 2008 році отримав чистий прибуток у розмірі 224,2 млн євро і заявив про те, що досягне намічених на 2012 рік цілей.
У той же час акції H&M подешевшали на 3,5% після того, як друга за величиною в Європі компанія із продажу одягу повідомила про падіння прибутку в першому кварталі через те, що посилення американської валюти і скорочення світової економіки знизили активність покупців.
Вартість паперів Kingfisher, найбільшої в Європі і третьої у світі мережі гіпермаркетів товарів для будинку і ремонту, знизилася на 2,3% через списання вартості китайських підрозділів і падіння продажів у Великобританії.
Роздрібні продажі у Великобританії впали в лютому на 1,9% порівняно з попереднім місяцем, тоді як аналітики прогнозували зниження лише на 0,4%. Збільшення роздрібних продажів минулого місяця в порівнянні з лютим 2008 року склало 0,4%, ставши мінімальним з 1995 року. Експерти очікували зростання на 2,5%.
Вартість паперів Storebrand ASA, найбільшої норвезької страхової компанії, акції якої торгуються на біржі, звалилася на 8,7%. Вона заявила про закінчення переговорів про об'єднання з Gjensidige Forsikring - найбільшим страховиком нерухомості та від нещасних випадків.
Акції ThyssenKrupp подешевшали на 4,1% (до 13,65 євро) після того, як аналітики UBS погіршили рекомендації для найбільшого сталевиробника Німеччини до "нейтрально" з "купувати" і знизили прогноз вартості паперів на 40% - до 15 євро.
Тринадцять із вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи зросли до кінця торгів 26 березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас