Азіатські індекси підскочили до максимуму за 6 тижнів на очікуваннях стимулювання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси підскочили до максимуму за 6 тижнів на очікуваннях стимулювання економіки

Фондовий ринок
90
Азіатські фондові індекси підскочили в понеділок до максимуму за 6 тижнів на очікуваннях, що уряди світу розширять програми стимулювання економіки, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific виріс під час торгів на 3,1% - до 82,01 пункту, найвищого значення з 11 лютого. Минулого тижня показник виріс рекордними темпами з листопада 2008 року - на 6,4%.
Японський індекс Nikkei 225 підскочив на 3%, австралійський S&P/ASX 200 - на 2,1%. Підвищуються котирування акцій на всіх ринках, крім Нової Зеландії та В'єтнаму.
"Акції закладають основу для наступного етапу "бичачого" ринку", - стверджує відомий інвестор Марко Мобіус.
Міністр фінансів Японії Каору Йосано відзначив, що може знадобитися до 20 трлн ієн ($207 млрд) нових програм для стимулювання економічного зростання в країні.
Ціна акцій японського банку N1 за величиною капіталізації Mitsubishi UFJ Financial Group Ltd. підскочила на 6,1%. Другий за величиною банк Японії Mizuho Financial Group Inc. додав 5,7% вартості акцій.
Підіндекс фінансових компаній в MSCI Asia Pacific піднявся на 3,8%, продемонструвавши найшвидше зростання з усіх галузевих груп АТР.
Японський оператор супермаркетів Uny Co. додав 4,6% ціни акцій.
Вартість паперів металургійної компанії Angang Steel піднялася на 2,5%.
Китай планує в найближчі три роки реорганізувати чорну металургію таким чином, щоб на п'ять провідних виробників припадало 45% випуску продукції. Разом з тим 15 найбільших автомобілебудівних компаній країни будуть консолідовані в 10 підприємств. Також будуть переглянуті податки і збори на імпорт і експорт сталі.
Держвидатки Китаю на стимулювання економіки можуть збільшити зростання ВВП у країні на 1,9 процентного пункту, заявила у неділю Держрада КНР.
Курс акцій найбільшої гірничодобувної компанії свіуту BHP Billiton Ltd. виріс на 3,7% на тлі ралі на сировинних ринках.
Папери японського нафтовидобувного концерну Inpex Corp. подорожчали на 6,9%, китайської Cnooc - на 6%.
Вартість травневих ф'ючерсів на нафту збільшилася на 1,6%, до $52,90 за барель, після завершення торгів на Нью-Йоркській товарно-сировинній біржі. Мідь додала в ціні 1%.
Ринкова вартість Samsung Electronics збільшилася на 1,9% після того, як аналітики Goldman Sachs заявили про те, що прибутки південнокорейської компанії відновляться швидше, ніж у її конкурентів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас