НБУ спростував інформацію про куратора в банку "Фінанси та кредит" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ спростував інформацію про куратора в банку "Фінанси та кредит"

1677
Національний банк України спростував інформацію про призначення куратора в банк "Фінанси та кредит".
Як передає кореспондент УНІАН, таку заяву зробив сьогодні директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків Нацбанку Сергій Круглик.
"У банку "Фінанси та кредит" куратор не був введений", - повідомив він. За його словами, учора, роблячи заяву про те, що в даному банку введений куратор, член правління Національного банку України, виконавчий директор з питань платіжних систем і розрахунків Віктор Кравець припустився помилки.
У свою чергу, прес-служба банку "Фінанси та кредит" спростувала інформацію про введення куратора. У банку звернули увагу на те, що через тиждень повинні відбутися збори акціонерів банку, на яких буде розглянуто питання про можливість входження держави в його акціонерний капітал.
Як повідомлялося, згідно з постановою Кабінету міністрів України №148 від 18 лютого 2009 року, уряд буде брати участь у капіталізації недержавних банків лише у випадку введення в них тимчасової адміністрації Національного банку України.
У свою чергу, виконувач обов'язків міністра фінансів України Ігор Уманський 11 березня після засідання Кабміну заявив журналістам, що в процедуру рекапіталізації банків було внесено низку уточнень. Зокрема, уточнена норма, відповідно до якої уряд може приймати рішення відносно рекапіталізації не тільки у випадках, коли введена тимчасова адміністрація, а також коли в банку введений куратор. Але цей документ ще не оприлюднений, отже, на сьогоднішній день він не вступив в силу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас