Ющенко вважає отримання Україною коштів на модернізацію газотранспортної системи залежним від співробітництва з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко вважає отримання Україною коштів на модернізацію газотранспортної системи залежним від співробітництва з МВФ

178
Президент Віктор Ющенко вважає, що від співробітництва з Міжнародним валютним фондом залежить, чи одержить Україна кошти на модернізацію газотранспортної системи. Про це говориться в повідомленні прес-служби Президента.
"Якщо не буде відновлений діалог країни із МВФ, не буде ніякої згоди про надання кредитної допомоги для модернізації нашої ГТС - починаючи з Європейського банку реконструкції та розвитку, Світового банку, Європейського інвестиційного банку", - сказав Президент.
Ющенко відзначив, що за результатами міжнародної конференції про модернізацію ГТС, яка відбудеться в Брюсселі (Бельгія) 23 березня, буде підписаний підсумковий документ, однією зі сторін якого повинні стати провідні фінансові організації.
"Жодна фінансова установа не буде працювати із країною, у якої немає контакту із МВФ", - впевнений Ющенко.
При цьому він назвав помилковим затягування переговорного процесу із МВФ, тому що, на думку Президента, без співробітництва з фондом Україна не зможе вийти з економічної кризи.
Він вважає, що продовження роботи із МВФ повинно підтвердити, що розроблені українською владою заходи щодо боротьби із кризою професійні та ефективні.
Як повідомляло агентство, Європейська комісія виступає за продовження співробітництва України із МВФ.
Раніше Україна відправила МВФ проект листа про наміри щодо подальшого співробітництва з фондом.
Після цього Україна і МВФ обговорили позиції щодо виконання раніше взятих зобов'язань перед фондом.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас