Баррозу підкреслює важливість відновлення співробітництва Ющенка і Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу підкреслює важливість відновлення співробітництва Ющенка і Тимошенко

287
Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу підкреслює важливість відновлення співробітництва між Президентом України Віктором Ющенком і прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко. Про це він сказав учора журналістам у Брюсселі.
Ж.Баррозу відзначив, що Україну не обійшла міжнародна фінансова криза, і Україна стикається з дуже серйозними економічними і соціальними викликами. "І коли країна стикається з такими сильними соціальними та економічними викликами, завдання всіх відповідальних політиків - працювати разом для спільного майбутнього, і це той посил, який я тільки що висловив Президентові Ющенку, і я також буду мати можливість сказати це прем'єр-міністрові України, коли вона приїде на конференцію (23 березня в Брюсселі відбудеться донорська конференція з модернізації української газотранспортної системи – ред)", - сказав Ж.Баррозу.
Голова Єврокомісії відзначив, що під час сьогоднішньої зустрічі В.Ющенко згадав Португалію, прем'єр-міністром якої у свій час був Ж.Баррозу. За словами Ж.Баррозу, в 70-і роки XX століття, відразу після демократичної революції, Португалія переживала дуже складні часи, однак змогла підписати угоду з Міжнародним валютним фондом. "Тоді об'єдналися й уряд, і опозиція, незважаючи на те, що в них були різні погляди, але вони об'єдналися, щоб урятувати державу", - сказав Ж.Баррозу.
Він відзначив, що Європейський Союз хоче співробітничати з Україною як з важливим партнером, а також висловив упевненість у тому, що в ці складні часи економічної кризи, що панує у світі в цілому і в Україні зокрема, усі владні інститути України повинні були б об'єднатися, щоб працювати на благо країни і тільки на друге місце ставити персональні розбіжності.
Як відомо, В.Ющенко 18-19 березня перебуває в Брюсселі з робочим візитом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас