Американські автовиробники орієнтуються на Японію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські автовиробники орієнтуються на Японію

526
Автопромисловість США близька до того, щоб зрівняти витрати на оплату праці в американській індустрії з витратами на оплату праці японських автовиробників, пише Bloomberg. Це одна з необхідних умов, виконавши яку компанії General Motors Corp і Chrysler LLC зможуть одержати державну допомогу і скоротити витрати.
Американські автогіганти, що зазнають проблем, повинні скоротити витрати на оплату праці до рівня принаймні одного автовиробника Японії, щоб зберегти 17,4-мільярдну допомогу, надану їм урядом США, а також щоб одержати від міністерства фінансів додатковий пакет допомоги в розмірі $21,6 мільярдів. Якщо раніше передбачені умови не будуть виконані, то уряд США може відкликати свою допомогу, штовхаючи автовиробників до вимушеного банкрутства. Нагадаємо, компанія Ford відмовилася від державної допомоги. Специфічні умови позики компаніям GM і Chrysler вимагають порівняння з показниками японських автовиробників Toyota, Nissan Motor Co або Honda Motor Co.
"Ставка заробітної плати в компанії Toyota, з урахуванням премій, становить близько $48 за годину", - повідомив агентству представник компанії Майк Госс.
"Nissan платить технічному фахівцеві $25 за годину плюс "значний преміальний пакет", - відзначає Стів Перрет, представник Nissan, роблячи акцент на значимості бонусних виплат.
На заводі Honda у штаті Огайо фахівець одержує більше $28 за годину, включаючи бонуси і премії, заявив представник компанії Ед Міллер в інтерв'ю Bloomberg.
Як відзначають аналітики, зниження оплати в компанії General Motors навіть до рівня 50$ за годину може привести до великих втрат персоналу.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас