Вашингтон запевняє інвесторів у схоронності інвестицій у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вашингтон запевняє інвесторів у схоронності інвестицій у США

Казна та Політика
485
Президент США Барак Обама заявив, що закордонні інвестори можуть бути абсолютно впевнені у цілості коштів, вкладених в американські держпапери.
"Не тільки китайський уряд, але кожний інвестор може мати абсолютну впевненість у цілості своїх інвестицій у США", - сказав президент, передає агентство Bloomberg.
Він відзначив, що інвестиції в США ростуть. "Я думаю, це визнання виняткової стабільності не тільки нашої економічної, але й політичної системи", - сказав Б.Обама.
Минулого тижня прем'єр Держради КНР Вень Цзябао сказав, що Китай проявляє заклопотаність із приводу безпеки своїх американських активів.
"Нас сьогодні турбує безпека наших капіталів у США - ми сподіваємося, що Сполучені Штати стримають слово і забезпечать їхню схоронність", - сказав він у п'ятницю.
Прем'єр нагадав, що "Китай є найбільшим у світі власником американського зовнішнього боргу, тому обстановка в економіці США не може нас не тривожити".
Китай залишається найбільшим власником держоблігацій США, його вкладення в ці активи збільшилися в грудні на $14,3 млрд - до $696,2 млрд. Японія, другий за розміром інвестор в US Treasuries, підвищила інвестиції в них на $800 млн - до $578,3 млрд. У цей час валютні резерви Китаю становлять близько $2 трлн - і більша їх частина інвестована в доларові активи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас