Ющенко: Для подолання кризових явищ в Україні потрібно відійти від популізму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Для подолання кризових явищ в Україні потрібно відійти від популізму

377
Для подолання кризових явищ необхідно здійснювати "глибоко прикладну роботу, а не займатися популізмом", заявив президент України Віктор Ющенко. Про це він сказав на зустрічі зі студентами і викладачами Тернопільського національного економічного університету в п'ятницю, повідомляє прес-служба президента.
За оцінкою президента, українська економіка має "значні внутрішні ресурси", які можна протиставити кризовим явищам. Він вкотре підкреслив важливість прийняття цільного конкретного антикризового пакета.
Серед сьогоднішніх проблем в економіці президент назвав "слабку бюджетну політику", незбалансовані Пенсійний фонд і бюджет НАК "Нафтогаз України".
"На жаль, ми маємо слабку бюджетну політику", - сказав президент, висловивши переконаність, що в цю сферу зараз привнесено занадто багато політичних моментів, у тому числі передвиборних.
За словами глави держави, торік доходи населення номінально зросли на 51%, а їх реальне зростання склало близько 8%, що є найнижчим показником за останні вісім років. "Ми прожили рік впусту з погляду соціальних стандартів", - констатував президент.
Говорячи про важливість збалансування Пенсійного фонду, В.Ющенко відзначив необхідність уряду, парламенту "дати професійну відповідь" на запитання, як вирішуються ці проблеми.
Із приводу збалансування бюджету "Нафтогазу України" В.Ющенко заявив: "Ми знайдемо відповідь, як вийти із цієї проблеми і знайдемо діалог із МВФ".
Президент також відзначив важливість поновлення співробітництва із МВФ, що дасть сигнал міжнародному співтовариству про наявність у країні умов для роботи бізнесу та інвесторів.
"Банківська система України здорова і має величезні потужності. Проблема одна: як відокремити політику від банківської системи", - відзначив президент, особливо підкресливши важливість збереження ринкових принципів в економіці в умовах кризи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас