Великобританія стоїть на порозі банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія стоїть на порозі банкрутства

Казна та Політика
11942
Ціни на житло у Великобританії можуть упасти ще на 55%, і є “реальна ймовірність” того, що країна стане банкрутом, повідомляє Telegraph з посиланням на аналітичний звіт інвестиційного банку Numis Securities.
Експерти банку вважають, що на ринку може початися панічний продаж житла, купленого для здачі в оренду, у зв'язку із чим середня ціна житла у Великобританії може впасти нижче 100 тис. фунтів стерлінгів.
За минулий рік ціни на житло вже впали приблизно на 20%. Незважаючи на це, аналітики не вважають, “що корекція завершилася”. На їхню думку, ціна на житло перевищує його справедливу вартість на 17%-39%. При цьому вони відзначають, що при корекції ціни звичайно на якийсь час падають нижче справедливої вартості. Таким чином, ціни на житло можуть упасти ще на 40%-55%.
Аналітики Numis жорстко критикують уряд Великобританії за заходи, що вживаються для підтримки економіки і відновлення кредитування.
“Банкрутство Великобританії є цілком реалістичною ймовірністю, тому що уряд намагається стимулювати збільшення боргового тягаря, незважаючи на те, що економіка вже загрузла в боргах. Ми вважаємо, що масштаби макроекономічного дисбалансу у Великобританії настільки великі, що перспектив відновлення економіки в 2009 році просто немає. Ми вважаємо, що Великобританія буде перебувати в глибокій рецесії протягом усього 2010 року”, - відзначається в доповіді.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас