СБ: До середини 2009 р. світове промвиробництво скоротиться на 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ: До середини 2009 р. світове промвиробництво скоротиться на 15%

274
До середини 2009 р., за оцінками аналітиків Світового банку (СБ), промислове виробництво в світі може скоротитись на 15% в порівнянні з 2008 р.
Також очікується найбільше за останніх 80 років зниження товарообігу, повідомляє Бі-бі-сі.
За оцінками аналітиків, в нинішньому році країнам, що розвиваються, загрожують збитки у розмірі 700 млрд дол. Очікується, що найбільші економічні втрати понесуть країни Східної Азії, оскільки саме там знаходяться найбільші в світі виробництва-експортери.
"Коли світова фінансова криза тільки починалася, жителі країн, що розвиваються, особливо африканських, просто спостерігали (за економічними проблемами в крупних країнах). Тепер же ним, в першу чергу, доведеться справлятися з наслідками економічного краху", - заявила управляючий директор ВБ Нгозі Оконджо-Івела. За її словами, ніж більше розвинені країни братимуть у борг на підтримку своїх економік, тим менше шансів у бідних країн вибити для себе фінансову допомогу.
В зв'язку з цим президент СБ Роберт Зеллік закликав інвесторів до більшої активності, щоб "уникнути соціальних та політичних хвилювань".
Відзначимо, що напередодні перший заступник керівника Міжнародним валютним фондом (МВФ) Джон Липські заявив про те, що спад світових економік триватиме весь 2009 р. і продовжиться наступного року. Він додав при цьому, що зростання провідних світових економік очікується не раніше другого півріччя 2010 р. або початку 2011 р. Крім того, на думку Дж.Липскі, впродовж 2009 р. очікується зростання рівня безробіття, який продовжиться в 2010 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас