У банках Вільнюса скупили запаси валюти через чутки про девальвацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У банках Вільнюса скупили запаси валюти через чутки про девальвацію

Валюта
847
Жителі литовської столиці, піддавшись чуткам про майбутню девальвацію літа, стали активно скуповувати іноземну валюту, насамперед євро.
Про це повідомляє Delfi.lt з посиланням на Lietuvos rytas.
З чуток, національна валюта повинна була знецінитися 8 березня, тому 7 березня багато хто вирішив від неї позбутися. До вечора в багатьох відділеннях банків, як повідомляє видання, "не залишилося іноземної валюти".
Жителі Вільнюса воліли обмінювати літи на євро, крім того, вони купували американські долари, польські злоті і британські фунти стерлінгів.
Нагадаємо, що на початку 2009 року низка країн, що постраждали від економічної кризи, девальвували свої валюти. У близькому зарубіжжі на такий крок пішли, зокрема, Білорусія, Казахстан, Таджикистан і Вірменія. "Плавна девальвація" національної валюти була проведена й у Росії.
Уряд Литви, зі свого боку, стверджує, що, незважаючи на економічні труднощі, знецінювати літ не збирається. "Усі чутки про можливу девальвацію літа - повна дурниця. Літ був і залишається стабільним. Крапка", - заявив прем'єр-міністр країни Андрюс Кубілюс.
У той же час він відзначив, що доходи бюджету в 2009 році виявляться меншими, ніж передбачалося. Нагадаємо, що бюджет-2009 було прийнято в грудні 2008 року з дефіцитом 1,5 мільярди літів. Тепер же уряд вважає, що "діра" у бюджеті може скласти два мільярди літів (близько 730 мільйонів доларів). Влада розраховує упоратися із ситуацією, скорочуючи державні видатки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас