Китай оголосив план порятунку економіки на 585 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай оголосив план порятунку економіки на 585 млрд дол.

698
На З'їзді всекитайських зборів народних представників, що відкрився в Пекіні, прем'єр Держради КНР Вень Цзябао заявив, що цей рік буде найскладнішим для економіки країни з початку тисячоліття.
Складність становища, у якому опинився Китай, прем'єр пояснив світовою фінансовою кризою.
Виступаючи перед парламентом Китаю, Вень Цзябао заявив про виділення на підтримку економіки країни 585 млрд доларів.
Ці гроші були обіцяні владою Китаю ще в листопаді минулого року. Незважаючи на припущення про те, що прем'єр заявить про додаткове виділення коштів, цього не відбулося.
Відкриваючи з'їзд, Вень Цзябао відзначив, що китайська влада сподівається на економічне зростання в 2009 році не нижче поставленої планки 8%.
"У Китаї, країні, що розвивається, з населенням 1,3 млрд. людей, необхідно підтримувати певний темп зростання економіки для збереження робочих місць у містах і провінції, збільшення доходів людей і забезпечення соціальної стабільності", - сказав прем'єр.
Перед початком з'їзду Вень Цзябао підтвердив намір влади країни боротися з безробіттям. "Ми зробимо все, що нам під силу, щоб стимулювати зайнятість", - говорилося в заяві прем'єра, поширеній серед преси перед відкриттям з'їзду.
Як говориться в документі, особливі зусилля уряд має намір прикласти в сфері працевлаштування студентів і робітників-мігрантів із сільських областей країни. У цілому в Китаї мають намір створити 9 мільйонів нових робочих місць.
За підрахунками економістів, дефіцит бюджету Китаю на 2009 рік складе порядку 950 млрд юанів (140 млрд доларів).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас