Європейська комісія пом'якшила антимонопольний моніторинг Microsoft — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейська комісія пом'якшила антимонопольний моніторинг Microsoft

158
Європейська комісія заявила в середу, що пом'якшить пропоновані до корпорації Microsoft умови щодо дотримання антимонопольної постанови, випущеної виконавчим органом Євросоюзу в 2004 р. відносно софтверного гіганта.
Про це повідомляє агентство AFP.
Згідно з постановою, Microsoft повинна була передавати своїм конкурентам інформацію, що дозволяє розробляти продукти, сумісні із програмним забезпеченням компанії Білла Гейтса. З 2005 р. на постійній основі працював незалежний комітет, що відслідковував дотримання даного правила.
Тепер Єврокомісія визнала, що більше постійного моніторингу не потрібно, тому що "Microsoft змінила свою поведінку в кращий бік в даному питанні". Крім того, за відомостями єврочиновників, збільшилися можливості для її конкурентів подавати позови про надання доступу до необхідної інформації в національні суди. Моніторинг однак продовжиться на непостійній основі із залученням сторонніх технічних консультантів.
Проте, поки у відносинах корпорації і європейського виконавчого органу не все гладко. Єврокомісія вирішила почати особливе розслідування відносно порушення Microsoft антимонопольного європейського законодавства. Претензії єврочиновників викликає непорушна зв'язка продуктів ОС Windows - браузер Internet Explorer. Учасники ринку вважають, що цей факт заважає вільній конкуренції і обмежує права розробників інших веб-браузерів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас