Кредитні рейтинги Корпорації "Столиця" і ЗАТ "Київміськбуд-1" знижено та внесено до Контрольного списку рейтингів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитні рейтинги Корпорації "Столиця" і ЗАТ "Київміськбуд-1" знижено та внесено до Контрольного списку рейтингів

487
Сьогодні незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про зниження довгострокових кредитних рейтингів Корпорації "Столиця" (м. Київ) і випуску відсоткових облігацій (серія А) на суму 50 млн. грн. з рівня uaА+ до рівня uaВВВ з прогнозом негативний. Рейтинги внесено до Контрольного списку рейтингів.
Зниження рівня кредитних рейтингів і внесення до Контрольного списку викликано невизначеністю щодо своєчасності виплати коштів за пред'явленими до оферти відсотковими облігаціями Корпорації "Столиця".
Виключення кредитних рейтингів з Контрольного списку та їхній подальший перегляд прямо залежить від своєчасності і повноти виконання Корпорацією "Столиця" узятих на себе зобов'язань за офертою облігацій або досягнення домовленості з власниками облігацій щодо реструктуризації заборгованості з погашення пред'явлених до оферти облігацій.
Поручителями за випуском відсоткових облігацій (серія А) Корпорації "Столиця" виступають ЗАТ "Київміськбуд-1", ТОВ "Холдинг Київміськбуд-1", ЗАТ "Трест Київміськбуд-1", що є учасниками Корпорації "Столиця".
Крім того, рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" знизило довгострокові кредитні рейтинги ЗАТ "Київміськбуд-1" (м. Київ) і випуску цільових облігацій (серії А, В) на загальну суму 51,8 млн. грн. з рівня uaА+ до рівня uaВВВ з прогнозом негативний. Рейтинги внесено до Контрольного списку рейтингів. При цьому агентство зберегло на попередньому рівні uaА+ кредитний рейтинг випуску цільових облігацій (серія J) ТОВ "Холдинг Київміськбуд-1" з прогнозом стабільний. Цільові облігації були випущені для фінансування будівництва квартир у житловому будинку по вул. Тимошенка в м. Києві, який введено в експлуатацію.
Агентство також повідомляє про призупинення кредитного рейтингу випуску цільових облігацій (серія А) ЗАТ "Трест Київміськбуд-1" на загальну суму 59 млн. грн. у зв'язку з ухваленням рішення про нереєстрацію облігацій у цей момент.
Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBB характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.
Негативний прогноз вказує на можливість зниження рейтингу протягом року при збереженні негативних тенденцій і реалізації поточних ризиків.
Контрольний список рейтингів призначений для інформування учасників фінансового ринку України про можливі зміни рейтингів у короткостроковому періоді. Внесення рейтингу в список означає, що наразі Агентство розглядає питання про зміну рейтингу у зв'язку з подіями або тенденціями, що розвиваються, і які можуть істотно вплинути на кредитоспроможність власника цього рейтингу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас