S&P підтвердив рейтинги Івано-Франківська ССС+/uaBB — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підтвердив рейтинги Івано-Франківська ССС+/uaBB

296
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's підтвердило рейтинги Івано-Франківська на рівні ССС+/uabb.
Про це говориться в повідомленні S&P.
"Служба кредитних рейтингів Standard&Poor's підтвердила довгостроковий кредитний рейтинг ССС+ і рейтинг за національною шкалою uabb Івано-Франківська", - говориться в повідомленні.
Прогноз зміни рейтингів залишається "негативним".
На думку агентства, рейтинги Івано-Франківська відображають сильну залежність міста від політики суверенного уряду і, як наслідок, невизначеність обсягу міжбюджетних перерахувань у бюджет міста.
У рейтингах також ураховуються очікуване ослаблення економіки міста в 2009 році і значна кредиторська заборгованість муніципальних підприємств.
Вплив цих негативних факторів компенсується низьким обсягом боргу Івано-Франківська і консервативними планами запозичень.
Фінансова гнучкість бюджету міста залишається обмеженою через жорсткий контроль із боку уряду України.
Крім того, в умовах економічної нестабільності викликають заклопотаність обсяг і своєчасність міжбюджетних перерахувань у бюджет міста.
Станом на 1 лютого загальні залишки коштів міського бюджету на рахунках склали 3% поточних витрат, значно перевищуючи видатки на обслуговування і погашення боргу (0,1% поточних витрат в 2009 році), у той час як перший платіж з погашення основного боргу припадає на 2011 році.
Прогноз по рейтингах Івано-Франківська "негативний" відображає прогноз зміни суверенних рейтингів і враховує очікування S&P щодо того, що зростання економіки міста сповільниться, і це приведе до скорочення доходів бюджету, а отже, до деякого погіршення фінансових показників в 2009-2011 роках.
Крім того, прогноз ураховує можливе збільшення кредиторської заборгованості комунальних підприємств міста.
Подальші негативні рейтингові дії відносно України можуть привести до аналогічних дій відносно Івано-Франківська.
Перегляд прогнозу на "стабільний" буде залежати від аналогічної дії відносно України і від здатності міста забезпечити досить високі показники виконання бюджету в середньостроковій перспективі.
Як повідомляло агентство, наприкінці лютого S&P знизив рейтинги Києва, Львова, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Луганська, Одеси і Криму з В до ССС+.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас