В Україні почалась "соляна паніка" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почалась "соляна паніка"

1561
У супермаркетах пропала дешева сіль по 2 грн. за кг, у звичних невибагливих упаковках ПО "Артемсіль". Її місце зайняла більш гарно упакована екстра і йодована по 3-5 грн. за кг, зроблена поруч із Києвом ТОВ "Консультаційне науково-виробниче підприємство ЙОД".
Продавці пояснюють те, що відбувається, ажіотажем: покупці розмели кухонний продукт, а нову партію підвезти ще не встигли.
"Солі завезли як звичайно, але люди беруть по 5-6 пачок, от вона і закінчилася", - пояснила консультант Ольга. А от у Львові - справжня паніка. У магазинах у центрі міста важко купити пачку солі. "Усе розкупили, зайдіть через пару днів. В останні дні сіль брали кілограмами, те ж саме із крупами і цукром - купують мішками. Сірників теж нема", - розповіли нам в одному із центральних продуктових магазинів.
Така ж картина - у супермаркетах. Правда, власники популярних у місті мереж стверджують, що перебоїв з поставкою продуктів нема, солі, мовляв, теж вистачає.
Соляна паніка вже пройшлася по Полтаві, Донецьку, Луганську і Дніпропетровську: народ змів усю дешеву сіль у супермаркетах і на ринках. Виробники солі, чиновники та експерти пояснюють, що серйозних приводів для ажіотажу нема, усе пояснюється чутками і кризовими настроями, через які люди намагаються запасатися про запас товарами першої необхідності. На "Артемсолі" же говорять, що торговельні мережі стали скорочувати обсяг закупівель і докуповують сіль у міру того, як вона закінчується. Саме затримкою з постачаннями і пояснюється те, що солі на прилавках немає.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас