НБУ: Заявки на участь у валютному аукціоні НБУ 4 березня подали 50 банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Заявки на участь у валютному аукціоні НБУ 4 березня подали 50 банків

2853
Участь у цільовому валютному аукціоні Національного банку України (НБУ) 4 березня беруть 50 банків, повідомив директор департаменту зовнішньоекономічних відносин НБУ Сергій Круглик агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.
За його словами, кредитно-фінансові установи направили заявки на загальну суму більше $60 млн.
Як повідомлялося, НБУ вирішив провести додатковий валютний аукціон 4 березня для підтримки позичальників фізичних осіб і малого бізнесу: мова йде про забезпечення валютою фізосіб, які мають кредитні зобов'язання перед банками зі строком погашення до 10 березня. При цьому Нацбанк 4 березня знизив розмір мінімальної заявки до $0,2 млн із $1 млн на попередньому аукціоні.
Раніше НБУ заборонив банкам стягувати комісії або підвищувати курс при перепродажу позичальникам валюти, купленої на цільових аукціонах центрального банку: банки повинні забезпечити продаж відповідної валюти за курсом, який не може перевищувати курс аукціону плюс 0,2% від суми покупки, що становить збір на обов'язкове державне пенсійне страхування.
Участь у першому цільовому валютному аукціоні НБУ (27 лютого), спрямованому на підтримку позичальників, взяли участь 12 банків: на аукціоні було продано $34,5 млн за курсом 7,8 грн/$1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас