АМКУ рекомендував Київраді привести у порядок розміщення МАФ відповідно до антиконкурентного законодавства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ рекомендував Київраді привести у порядок розміщення МАФ відповідно до антиконкурентного законодавства

243
Антимонопольний комітет України офіційно рекомендував Київській міській раді привести порядок розміщення в столиці малих архітектурних форм і тимчасових споруд у відповідність із вимогами антиконкурентного законодавства. Про це повідомляє прес-служба АМКУ. Як встановив Комітет, кілька положень рішення Київради №657/657 "Про розміщення малих архітектурних форм і тимчасових споруд у м. Києві" приводить до створення невиправданих перешкод для розвитку підприємництва і негативно впливає на розвиток конкуренції.
На вимогу АМКУ Київрада повинна забезпечити прозорі правила розміщення малих архітектурних форм і тимчасових споруд, внісши зміни в ухвалене рішення. Для цього Київрада повинна чітко виписати порядки визначення організації-розробника комплексної схеми і доступу суб'єктів ведення господарства до такої схеми, відбору проекту дизайну тимчасових споруд, проведення інвестиційного конкурсу.
Крім того, необхідно усунути дискримінаційний підхід до встановлення Київрадою терміну дії дозволу на розміщення тимчасових споруд, визначити вичерпний перелік прав і обов'язків сторін договору, відзначає АМКУ.
"Антимонопольний комітет у будь-якому разі не ставить під сумнів правильність намірів Київської влади навести порядок у цій сфері. Однак ми наполягаємо, щоб дії влади в цьому напрямку, як і, в остаточному підсумку, у будь-якому іншому, були прозорими і націленими на посилення конкуренції, а не навпаки. На завтра запланована чергова сесія Київради і ми розраховуємо, що важливі для тисяч підприємців питання розміщення МАФ будуть урегульовані", - відзначив в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас