Бути чи не бути високим штрафам? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бути чи не бути високим штрафам?

3463
На цьому тижні депутат від Партії Регіонів Олександр Єфремов звернувся із пропозицією до Верховної Ради про перегляд уведених у листопаді 2008 року високих штрафів за порушення ПДР убік їх зменшення.
Зокрема, регіонал навів приклад, коли водії змушені об'їжджати ями по зустрічній смузі через розбиту дорогу, а працівники ДАІ їх відразу зупиняють і штрафують мінімум на 400 грн., без з'ясування обставин. "Таке враження, що сьогодні працівники ДАІ як мурашник накривають всіх, щоб просто доїти наше населення", - сказав Єфремов.
Однак, незважаючи на те, що в парламенті вже зареєстрована ціла низка подібних проектів, вони не знаходять очікуваної підтримки. Багато парламентаріїв вважають, що саме завдяки підвищенню штрафів вдається потроху навести порядок на дорогах країни. Тієї ж думки дотримуються й у ДАІ, будучи впевнені, що саме високі штрафи змусили водіїв порушувати ПДР удвічі рідше. "Підвищені штрафи допомогли скоротити кількість жертв і аварій майже вдвічі", - говорить голова прес-служби ДАІ Ніна Хмелевська.
А от водії продовжують ремствувати на хабарництво на дорогах, що виросло разом зі штрафами, огидний стан українських доріг і наявність так званих "знаків-пасток", що автоматично перетворює багатьох у порушників.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас