Saab поспішає продатися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Saab поспішає продатися

1072
Шведський автовиробник Saab, підрозділ американської корпорації General Motors (GM), бажає якнайшвидше завершити переговори з потенційними покупцями, щоб залучити необхідні кошти для реорганізації компанії, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на заяву керуючого директора Saab Яна Аке Йонссона.
В інтерв'ю на автомобільній виставці в Женеві Я.А.Йонссон відзначив, що консультантом Saab виступає Deutsche Bank і вже початі переговори з інвесторами. Зацікавленість у придбанні акцій Saab висловили як деякі автомобілебудівні компанії, так і концерни з інших галузей. Топ-менеджер Saab відмовився перерахувати потенційних покупців, пославшись на конфіденційність переговорів. Разом з тим він висловив надію, що угода буде завершена до 2010 року.
Як повідомлялося раніше, Saab подала заяву про реорганізацію і захист від кредиторів 20 лютого. За рішенням шведського суду, компанія буде виведена зі складу GM і перетворена в незалежний бізнес. Цей процес займе не менше трьох місяців. Окружний суд Венерсборга повинен призначити адміністративного керуючого, який разом з керівництвом компанії і її кредиторами підготує програму списання більшої частини її заборгованості. Через 3 місяці (20 травня 2009 року) суд ухвалить рішення щодо того, чи варто продовжити термін дії програми фінансового оздоровлення Saab до 1 року чи ж ліквідувати компанію.
За словами Я.А.Йонссона, на даний момент Saab потребує 500 млн євро уливань від шведського уряду, щоб пережити період реорганізації на тлі різкого спаду на автомобільному ринку. Без цієї підтримки компанії може не вистачити ліквідності, визнав керуючий директор Saab. Він висловив упевненість у тому, що автовиробник зможе одержати держдопомогу, оскільки компанія відіграє важливу роль в економіці Швеції: Saab і його постачальники створили в країні близько 15 тис. робочих місць.
Saab робить усе можливе, щоб повернутися до прибутковості до 2011 року, відзначив Я.А.Йонссон. На думку керівництва компанії, украй важливим у зв'язку з цим є збереження популярності бренду. Для цього на женевському автосалоні представлена нова повнопривідна модель 9-3. Також було зроблено оголошення про планований запуск нового седана 9-5 і гібридного варіанта 9-4Х в 2010 році.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас