IKEA може відкрити перший гіпермаркет в Україні в кінці 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IKEA може відкрити перший гіпермаркет в Україні в кінці 2011 р.

1853
Шведська компанія IKEA світовий провідний виробник меблів для дому, може відкрити перший гіпермаркет в Україні вже наприкінці 2011 р., повідомляє агентство Bloomberg.
Місцем розташування першого гіпермаркету, швидше за все, стане не столиця України, а Одеса, де шведською компанією вже придбана ділянка землі, заявила в середу Фріда Мальмквіст, відповідальна за діяльність IKEA у цій країні.
"Україна із чисельністю населення 46 млн. є величезним і нерозвиненим поки ще ринком. Для порівняння, у Швеції з населенням 9 млн. у нас працює 16 магазинів, - відзначила п. Мальмквіст. - Безумовно, жодна компанія не може не залежати від ситуації на світових фінансових ринках.
Проте, сьогодні IКЕА не планує змінювати стратегічну установку щодо виходу на ринок України. Ми також допускаємо, що нинішні умови можуть сприяти тому, що в регіонах, що цікавлять нас, з'явиться більший вибір земельних ділянок при зниженні їх вартості".
За словами представника IKEA, компанія все-таки не поспішає вийти на український ринок якомога швидше. "Було б неправильним сказати, що ринок України готовий до таких обсягів продажів, які б улаштовували нас", - підкреслила п. Мальмквіст.
IKEA заявила про намір вийти на український ринок ще на початку 2005 р. і планувала відкрити перший торговий центр у Києві восени 2006 р., однак цей процес затягнувся через виниклі проблеми з виділенням придатних земельних ділянок.
Групі компаній IKEA належать 246 магазинів в 24 країнах світу. Крім цього, в 15 країнах під управлінням приватних франчайзерів працює ще 32 магазини.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас