life:) подала в суд на "Укртелеком" через тарифи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

life:) подала в суд на "Укртелеком" через тарифи

1129
Телекомунікаційна компанія "Астеліт" (ТМ life:)) подала позовну заяву в господарський суд Києва до ВАТ "Укртелеком". Позивач вимагає визнати торішній договір щодо інтерконнекту продовженим на цей рік.
"Ми подали до суду позов, у якому просимо суд продовжити торішній договір на колишніх умовах. Ми просимо суд винести рішення, за яким з "Укртелекомом" буде укладена додаткова угода, якою термін дії договору продовжується на 1 рік - до 31.12.2009 року, а решта умов договору залишаються без змін", - повідомили в life:).
Причина подачі позову "Астеліта" - незгода з підвищенням тарифів за завершення з'єднання на мережу "Укртелекому" з 0,25 гривні до 0,50 гривні за хвилину. "Дана зміна може позначитися на збільшенні фінансового навантаження на наших абонентів і не відповідає їхнім інтересам", - підкреслюють у компанії.
"Укртелеком" поки ніяких коментарів не дав.
Аналогічний позов подала в середині лютого і компанія "Київстар". Інші два національні оператори мобільного зв'язку - компанії "МТС-Україна" і "Українські Радіосистеми" (ТМ Beeline) поки воліють утриматися від судових розглядів з держоператором і намагаються вирішити питання взаєморозрахунків шляхом переговорів.
Нагадаємо, що наприкінці листопада 2008 року стало відомо, що "Укртелеком" повідомив мобільним операторам про підвищення у два рази вартості доступу до своєї мережі. До підвищення вартість інтерконнекту при дзвінках на фіксовані номери держоператора становить 25 копійок за хвилину (без ПДВ), а зі стаціонарного на мобільний номер - 50 копійок.
На початку лютого 2009 року в "Укртелекомі" заявили, що компанія може обмежити операторам мобільного зв'язку доступ до своєї мережі. Така ситуація може виникнути через відсутність оформлених договірних відносин із приводу тарифів на інтерконнект.
19 лютого 2009 року стало відомо, що Національна комісія з регулювання зв'язку розробляє тимчасовий порядок визначення ставок інтерконнекту, який буде використовуватися до прийняття довгострокової методики.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас