Чавес наказав армії взяти під контроль виробників рису — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес наказав армії взяти під контроль виробників рису

Аграрний ринок
457
Президент Венесуели Уго Чавес у суботу, 28 лютого, віддав армії наказ взяти під контроль усі підприємства з виробництва рису в країні.
Чавес заявив, що такий захід викликаний відмовою компаній-виробників продавати рис за регульованими цінами. Влада поки не повідомляє, чи означає втручання армії експропріацію підприємств.
"Я наказав здійснити негайну інтервенцію в цей сектор агроіндустрії, інтервенцію революційного уряду", - заявив Чавес.
У число найбільших рисових підприємств Венесуели входить приватна американська компанія Cargill, а також основний виробник і постачальник продуктів на ринок Венесуели компанія Polar, передає Reuters.
Чавес не повідомив, чи є захоплення підприємства з виробництва рису тимчасовим заходом чи воно розраховано на тривалий термін.
Президент Венесуели і раніше погрожував реквізувати приватні компанії-виробники продовольства, щоб контролювати ціноутворення на ринку, однак введення держрегулювання в цій сфері приводило лише до зникнення продуктів першої необхідності із прилавків магазинів.
Нагадаємо, недавно Чавес підписав пакет поправок у конституцію країни, що передбачають необмежене переобрання глави держави та усіх її виборних керівників.
Раніше президент Венесуели заявив, що готовий правити до 2029 року.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас